Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Çukurovalı “Nöbetçi Kreş” uygulamasını sevdi

Çukurovalı “Nöbetçi Kreş” uygulamasını sevdi

Çukurovalı “Nöbetçi Kreş” uygulamasını sevdi

Çukurovali “Nöbetçi Kres” uygulamasini sevdi

Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreslerinde baslattigi “Nöbetçi Kres” uygulamasi velilerden tam not aldi. Uygulamayi memnuniyetle karsilayan veliler, Baskan Soner Çetin’e tesekkürlerini ilettiler. Baskan Soner Çetin de Nöbetçi Kres uygulamasinin seçim vaatleri arasinda bulundugunu belirterek, “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin baslattigi “Nöbetçi Kres” uygulamasi, çocuklarini Gülen Yüzler Semt Kreslerine gönderen aileler tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Çukurova Belediyesi bir süre önce Gülen Yüzler Semt Kreslerinde Nöbetçi Kres uygulamasi baslatti. Böylece aileler özel günlerinde kreslerin kapandigi saat 18:00’den gece yarisina kadar çocuklarini emanet etme firsati buldu. Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde hizmet veren kreste baslatilan uygulamaya veliler tam not verdi.

VELILER MUTLU ÇOCUKLAR HUZURLU

Çukurova Belediyesi’nin kreslerinin verdigi hizmetten çok memnun olduklarini ifade eden veliler, “Gülen Yüzler Semt Kresleri hem çok iyi egitim veriyor hem de fiyatlari çok uygun. Çok memnunuz. Simdi de Nöbetçi Kres uygulamasi baslatildi. Böyle bir hizmeti ilk kez duyuyoruz. Özel günlerimizde, zorunlu ziyaretlerimizde, bir yakinimizin dügününe gitmek zorunda oldugumuzda çocugumuzu kime emanet edecegimizi kara kara düsünüyordur. Nöbetçi Kres uygulamasi ile bu sorun çözüldü. Baskanimiz Soner Çetin’e bizi düsündügü için çok tesekkür ediyoruz” dediler.

KRESLERIN SAYISI ARTIYOR

Baskan Soner Çetin de, Gülen Yüzler Semt Kreslerinin Türkiye’ye örnek bir proje oldugunu vurgulayarak, “5 yil içinde 7 kres açtik. 8’inci kresi Huzurevleri Mahallesi’ne açacagiz. Kreslerimiz çok nitelikli egitim veriyor, çocuklarimizi çok iyi yetistiriyoruz. Ayrica lojistik olarak da üst düzeyde. Büyük ilgi gören kreslerimizin sayisini 5 yilda 7’ye çikardik. 8’inci kres Huzurevleri Mahallesi’nde yapiliyor, yakin zamanda hizmete açacagiz. Ardindan Mahfesigmaz Mahallesi’nde bir kres açacagiz” seklinde konustu.

TÜRKIYE’YE ÖRNEK KRESLER

Kadin istihdaminin önündeki en büyük engelin velilerin çocuklarini güven içinde emanet edebilecegi bir yer oldugunu belirten Baskan Soner Çetin, “Kreslerimizin fiyatlari çok uygun. Özel kresler çok pahali. Neredeyse asgari ücrete yaklasan fiyatlar isteniyor. Öyle olunca kadinin çalismasinin anlami kalmiyor. Bizim fiyatlarimiz sembolik düzeyde. Aylik 400 lira ücret aliyoruz. Bizim fiyatlarimiz sembolik olunca özel kresler de fiyatlarini yeniden düzenlemek zorunda kaldi. Büyük ilgi gören kreslerimize bu yil çocuklari noter huzurunda belirledik. Ihtiyaç olan her mahalleye yeni kresler açmaya devam edecegiz” dedi.

ILKLERIN BELEDIYESI ÇUKUROVA

Baskan Soner Çetin, Nöbetçi Kres uygulamasina baslamalarinin nedenlerini ise söyle siraladi:

“Kreslerimiz aksam saat 18:00’e kadar hizmet veriyor. Ancak ailelerin evlilik yildönümü, dügün gibi özel günleri oluyor. Böyle durumlarda aileler çocuklarini emanet edebilecekleri bir yer bulma telasina düsüyor. Bunu düsünerek Nöbetçi Kres uygulamasi baslattik. Aileler özel günlerinde gece yarisina kadar çocuklarini Atatürk Kadin Yasam Köyü’ndeki nöbetçi kresimize emanet edebiliyorlar. Uygulamayla ilgili hemsehrilerimizden olumlu dönüsler aldik. Anladik ki dogru bir uygulama yapiyoruz. Nöbetçi Kres uygulamasi seçim vaatlerimiz arasinda yer aliyordu. Çukurova Belediyesi olarak sözümüzü yerine getirmenin mutlulugunu yasiyoruz.”

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli